Avrundning av den förra säsongen samt tankar inför den nya

Kristianstad +25 27
----------------- -- --
Gislaved +31
26
Helsingborg +12 20
Kungälv +12 20
----------------- -- --
Mörrum +1 15
Göteborg -77 0

Här kan ni se den förra säsongens tabell för fortsättningsserien. Redan när vi besökte säsongens, för vår del, avslutande match i Kristianstad så var allt redan klart. Vi skulle hålla oss kvar i Division 1 och KIK skulle få kvala vidare uppåt. Man märkte på KIK-klacken att det var lite avslaget. När de väl sjöng överröstade de, eller i alla fall deras trumma, oss men vi höll igång bättre. Vi gick in med inställningen att trots att vi bara var fem till antalet, så skulle vi hålla igång hela matchen. Det gjorde vi och vårt stöd var en viktig faktor i spelarnas makalösa vändning. Matchen slutade 6-3 till oss och det var en mycket fin avslutning på säsongen.

Vi har med stort intresse följt både kvalet uppåt och kvalet neråt. Allt för att vi var intresserade av att se hur vår serie skulle komma att formas kommande säsong. Vi kan med facit i hand konstatera att den största förlusten för serien är Troja/Ljungby. Klubben lyckades med det svåra konststycket att faktiskt gå upp från Division 1 till Allsvenskan. Här blir serien helt klart en tung profil fattigare. En klubb som är rolig att möta och har relativt många supportrar försvinner. Men vem vet, kanske får vi återse Troja någon dag. När det gäller kvalet neråt så konstaterar vi att en tung förlust är Mörrums GOIS som trillade ur Division 1. Mörrum är en klubb som i likhet med Troja har en hel del supportrar och som således också är rolig att möta. Mörrum kommer vi dock att få återse i ett par träningsmatcher under försäsongen.

Finns det då några positiva tillskott till serien i Trojas och Mörrums frånvaro? Lyckligtvis finns det ett tillskott. Karlskrona kommer att under kommande säsong spela i Division 1. Detta är en klubb som av det man har kunnat forska fram verkar ha en hel del supportrar. Angående snacket om att klubben ska vara väldigt kommersiell och oäkta och så vidare väljer vi att inte tala allt för mycket om. Vi nöjer oss med att konstatera att Karlskrona mycket väl kan bli ett roligt tillskott i vår serie.

För vår del är framtiden alltid oviss. Den senaste säsongen har trots att våra antal ständigt blir mindre varit den mest händelserika säsongen någonsin, för Vildarnas del i alla fall. Vi har trots att vi blivit ständigt motarbetade inte gett upp på läktarna utan fortsatt att stötta krigarna på isen. Avstängningar samt allmännt dålig inställning till supporterkultur från omgivningen har gjort att många har tröttnat och blivit allt mer inaktiva. Men hur få vi än har varit på läktaren så har vi som väl varit där fortsatt kämpa med sång och flaggor för att skapa den stämning som vi vill ha. Till och med våra avstängda har synts till utanför ishallens dörr under matcherna för att få kunna se en del av spelet och när dörren väl öppnas kunna skrika något peppande till spelarna i hopp om att någon av dem ska höra. Vi hoppas att vi ska kunna ha styrkan att fortsätta köra på i sann Redskinsanda även framöver.

Vildarna Helsingborg.

Kommentarer
Postat av: Bästuz

VIK DIG ALDRIG!

2008-06-08 @ 17:17:52
Postat av: Eriksson

GOTT OCH SE, HHC!

2008-06-09 @ 19:37:43
Postat av: TYRINGE HOCKEYFAN

HATA HATA HATA HHC

2010-03-14 @ 01:45:20
Postat av: EMIL JONASSON

HOPPAS NI GÅR UPP I VÅR!!

2010-03-14 @ 01:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0