En match kvar innan fortsättningsserien

Ja, då var det bara en match kvar i grundserien. Denna match är Kristianstad hemma, mer om den kommer när vi avhandlat de senaste matcherna.

Vi har den senaste tiden tagit två 4-2-segrar i Blekinge. OIK borta samt Mörrum borta. Dessa segrar skänker stort hopp inför fortsättningsserien. Det är nämligen segrar på bortais mot lag som faktiskt krigar om kval uppåt. Mycket storartat och helt klart ett ljus i mörkret vi nu befinner oss i.

Mellan dessa två matcher hade vi en hemmamatch. Göteborgs IK. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-1, men det satt oroväckande långt inne med tanke på att det var Göteborg vi spelade mot. Redskins verkade minst sagt slitna, men det är poängen som räknas och efter en seger kan man aldrig låta bli att dra på smilbanden!

Denna match bevittnades av inte mindre än 151 personer! En av de lägsta siffrorna på länge. En förklaring kan vara derbyt mellan Rögle-MIF som spelades samtidigt, men helt ärligt så brukar inte siffrorna vara mycket högre. Trots detta fortsätter förtrycket mot Vildarna. Nästan alla i Vildarna har årskort. Vildarna är där i med- och motgång, oavsett om Rögle BK har match samtidigt eller inte. Borde inte de trogna besökarna uppskattas? Eller nej just det, vi är ju bara ett gäng snorungar som kommer och förstör och vi ska givetvis snällt få ta skit av "hockeyälskare" som ena stunden håller på HHC och andra stunden skiter i HHC för att Rögle faktiskt har hemmamatch i Ängelholm. Även om Vildarnas uppslutning på grund av avstängningar och allmännt ovälkomnande har varit kass den senaste tiden så var vi några tappra eldsjälar som sjöng för HHC i matchen mot Göteborg, utan en tanke på vad som hände i Ängelholm. Vi är på plats för att stötta Helsingborgs HC!

I samband med denna match vill vi även passa på att ge lokaltidningen HD en känga. Sisådär en två och en halv sida i torsdagstidningen tillägnat Rögle-matchen och endast en liten spalt om HHC-Göteborg. Vi förstår givetvis att Rögle-matchen är mer intressant för gemene man eftersom det är hockey på en högre nivå, men vi ser det ändå som en självklarhet att det lokala laget får mest uppmärksamhet. Glöm aldrig att HD i grund och botten är, eller borde vara, en helsingborgstidning! HHC borde således vara det lag som får mest skriverier. Dock har fokus lägat på Rögle hela tiden och det lär ju vara en bidragande orsak till det bristande intresset för HHC i stan.

Vidare nu till nästa match. Kristianstad hemma. Till denna match arrangeras folkkära "Enkronan", vilket innebär gratis inträde samt en massa gratis lotterier, korvgrillning och godisregn. Det innebär också en massa turister som annars skiter i klubben. Är det en sådan publik de ledande i HHC eftersträvar? Hur som helst, vi vill inte på något sätt vara glädjedödande utan kan även vi se positiva saker i detta. Här har man faktiskt en chans att locka framtida besökare som kan få upp intresset.

Låt oss då hoppas att draget i klacken blir bra denna dag. För det är just en aktiv klack som är en del av underhållningen (fråga besökarna i Kirsebergs ishall, det är rena rama komedin). En klubb helt utan klack är en i stort sett själslös klubb. En klubb utan ansikte. En obetydlig, opersonlig klubb. Varför tror ni att klubbar med en ordentlig klack också har mer publik? Tror ni inte att det är roligare för spelarna att spela i en klubb som det är drag kring? Tror ni inte att det är mer taggande? Vildarna jobbar ständigt för detta men det är mycket svårt när tongivande personer blir portförbjudna för icke-händelser som inte ens påstås ha skett inne i ishallen. Helt ärligt, om någon kan nämna en enda illegal handling som Vildarna stått för inne i ishallen denna säsong så gör det. Denna säsong har allt inne i ishallen skötts exemplariskt med tanke på de direktiv Vildarna har fått. Ändå fortsätter klagosången. Vad är problemet?

Nu vidare till annat. Det har offentliggjorts att Sebastian Bergström och Niklas Sjölund lämnat truppen. Vi vill tacka dem för sin tid i klubben och önska dem lycka till framöver. Vi vill även hälsa nya backen Hampus Gunnarsson varmt välkommen till truppen! Med en bakgrund i Troja/Ljungby samt även collagehockey så lär det vara en välbehövlig förstärkning inför fortsättningsserien. Välkommen och låt oss hoppas att du når framgång i klubben.

Väl mött mot Kristianstad, gott folk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0