Bortapremiären och hemmapremiären avklarad

Ja, nu var både bortapremiären och hemmapremiären avklarad. Detta med två positiva resultat!

Till bortamatchen mot Kungälv hade det anordnats resa med en 7-mannabil. Den var full så när som på en plats på grund av flera avhopp. Kasst grabbar!

Aja, lite sena till nedsläpp på grund av parkeringsproblem fick vi direkt när vi kom in se HHC ta ledningen! Vår dominans skulle stå sig matchen ut, men Kungälv hade hela tiden häng på oss och inte förren slutsignalen ljöd kunde man andas ut. Kungälv stod på sig bra och kan bli farliga i år, de har ju bland annat spelare med erfarenhet av Förlundas J-20, men vad gör det när Redskins är starkare än någonsin? Hatten av till våra stola krigare och inte minst förstakedjan med Ola Persson som stod för fyra assist!

På arenan fanns ingen hemmaklack och vi stod för det i stort sett enda supportermässiga stödet, uppblandade bland hemmapubliken i brist på bortasektion. Emellanåt blev det bra tryck!



Vidare nu till hemmapremiären som vi laddat så länge för! Tingsryd. Ett av vår klubbs hot på alla plan. De kom ner hit med en supporterbuss där de enligt egen utsago ska ha varit en 30-40 personer. I vanlig ordning samlades de på O'learys. Här var det mest vanligt klackfolk och familjer. Utöver detta hade de ett gäng kategori c-killar som bilade ner. Mot dessa hände det dock ingenting då de innan matchen var snabba med att komma in på sin sektion och under andra periodpausen var ingen av sidorna speciellt sugna trots att förutsättningarna fanns. De enda oroligheterna som bröt ut i samband med denna match hände ett tag efter matchen då det blev slagsmål mellan HHC:are och TAIF:are borta vid parkeringsplatserna.

Vidare nu till det supportermässiga stödet inne i hallen! Precis som förra året mot Tingsryd blev vi allt mer reducerade till antal allt eftersom tiden gick då polisen envisas med att skicka bort folk från området, detta på lösa grunder och trots att det finns folk som redan betalat inträde! Vi lyckades hur som helst få till bra tryck i klacken emellanåt men tyvär mäktade folk inte med att hålla igång ramsorna länge och det blev ingen konstant sång som vi annars brukar kunna stå för. Här får man alltså ännu en gång tillskriva TAIF segern i sångkampen. De höll igång bra även om det var en enorm nedgång gentemot deras förra besök.

Vidare nu till det aboslut viktigaste, det som allt kretsar kring. Kampen på isen! Här gjorde krigarna oss åter igen väldigt stolta. Efter första perioden hade Tingsryd ledningen, väldigt orättvist. Redskins hade flera heta lägen men drar sedan på sig utvisningar och då passar TAIF på. Till andra perioden blev det dock en uppryckning av HHC och både 1-1 och 2-1 blev ett faktum på runt fyra minuter. 3-1 gjordes även senare men TAIF fick till en reducering innan andra periodens slut, detta trots ständig HHC-dominans. Dock avgjordes matchen helt i tredje då Redskins satte 4-2. Tingsryd mäktade sedan med ett par vassa skott som Alm gjorde fina räddningar på, men mer spännande än så blev det inte!

Period 1:
11:19 0-1 pp Mattias Persson, ass David Jonsson

Period 2:
01:22 1-1 pp Csaba Prokec, ass Adam Asplund
04:00 2-1 Johan Lindgren, ass Christian Degel och Csaba Prokec
11:26 3-1 Martin Johansson, ass Marcus Sjögren och Christian Degel
16:49 3-2 Linus Bladström, u ass

Period 3:
05:35 4-2 Ola Persson, ass Csaba Prokec och Johan Lindgren

Skott: 24-19 (9-11, 12-3, 3-5)
Utv.min totalt: 26-30.

Två raka segrar, två övertygande segrar, två segrar mot bra motstånd! Nu är vi verkligen på gång! Fortsätter det så här så kommer vi hamna i den absoluta toppen och gå vidare till Allettan. Vinner man mot Tingsryd som brukar vara starka så bör man mäkta med en plats bland de fyra bästa. Starkare än så här har vi inte varit på länge!

KRIGA!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0