Allt är åt helvete

Det var ett bra tag sedan bloggen uppdaterades. Vi hoppas att folk inte tröttnar på att bloggen uppdateras sällan och i alla fall uppskattar det skrivna materialet som återfinns i bloggen.

Den senaste matchen som behandlades i det förra inlägget var 4-2-segern mot Olofström i Stålhallen. Efter det har det i stort sett gått åt helvete.

Vi mötte Kristianstad IK på hemmais och förlorade slutligen med 4-3. En mycket tung förlust som kan ses som startskottet på en mycket ödesdiger trend för klubben. Från läktarna finns det inte mycket att rapportera. Vi var som vanligt på plats och stöttade krigarna på isen. Kristianstad hade en klack på plats som imponerade en aning, även om vi förväntat oss mer i och med snacket om storbuss och så vidare.

Vidare går vi till bortamatchen mot IK Pantern. Här förlorar HHC med 6-3 trots att vi haft ledningen. Ännu en tung förlust som inte gjorde livet mycket enklare. Givetvis var Vildarna på plats på detta Skånederby och gav vårt bästa stöd till våra spelare. Vi stod inne i Kirsebergs hockeyhall och sjöng för HHC. Inte mycket mer än så. Plötsligt ser vi sedan två polismän komma in i hallen och någon som jobbar åt Pantern pekar ut oss för dem. De ställer sig bakom oss, glor i två minuter för att sedan säga "ah, detta verkar ju lugnt", sedan går de. Tänk vilken panik lite sång kan leda till.

Nästa match var hemma mot Göteborgs IK, den vanns med 7-2. Detta efter att ha vänt ett underläge! Det är inte utan att vi blev oroliga på läktaren när vi låg under mot självaste Göteborgs IK! Vad fan har hänt? Aja, till slut vanns segern. Allt annat hade varit en ren katastrof.

Matchen efter var borta mot Gislaved. Här förlorades ännu en tung förlust med 6-5! Marginalerna är inte på vår sida och allsvenskan blir ett allt mer orealistiskt mål.

Efter detta följde en hemmamatch mot Mörrums GOIS. Detta blev en ny förlust, denna gång med 2-4. Till denna match hade Mörrum storsatsat och kom i storbuss. Innan matchen får de för sig att ta gruppbild, bränna bengaler samt vara allmännt dryga inne på Olympiarinkens område. Detta resulterar i ett slagsmål mellan folk från Mörrum och HHC-supportrar. När detta sker har de flesta i HHC-klacken redan gått in i ishallen då det är nära inpå matchstart. Några eftersläntare får då stå upp mot några från Mörrum vilket de sköter bra tills det bryts upp av tillkommande ordningsvakter. Vid detta tillfälle är samtliga vildar inne i hockeyhallen totalt ovetande om det som händer utanför. Ryktet sprider sig om att det är slagsmål och många, bland annat från Mörrum, går ut från hallen. Folk från Vildarna gör samma sak, rör sig ut mot utgången för att se vad som händer. I detta läge blev två av dessa, helt oskyldiga individer, nerbrottade av en person som är ansvarig för säkerheten krign HHC:s matcher. Den ena helt oprovicerat, trots att han vänt om efter säkerhetsnissens direktiv, den andra för att han försöker gå emellan och lugna läget. En obefogad attack emot hederliga supportrar. Ännu ett tecken på hur HHC motarbetar all form av supporterkultur. Under matchen var det ganska bra tryck från oss. Även om omtändigheterna inte var de bästa. Mycket tid lades ner på att försöka snacka med folk från HHC, bland annat säkerhetskillen. Tid som lades ner helt förgävens. Mörrumsklacken höll igång bra, även om deras egen trumma överröstade deras sång totalt.

Nästa match förlorade vi med 6-2 borta mot Kungälv. Den dåliga trenden håller i sig.

Matchen efter det var hemma mot Gislaved, en match som vi förlorade med 3-0. I denna match hade vi en protestaktion på grund av händelsen mot Mörrum.



Banderollen på bilden satt uppe hela den första perioden samtidigt som vi stod tysta. Detta var förmodligen den tystaste perioden på Olympiarinken sedan Vildarna började gruppera sig hösten 2005. När spelarna kom in i andra perioden revs banderollen sönder och sången ekade igen.

Matchen efter denna förlorade vi med 8-3 hemma mot Troja/Ljungby. Innan matchen utbröt det slagsmål mellan en grupp helsingborgare och en grupp trojaner. Det fanns folk på båda sidor som ville starta slagsmål. Troja påvisade exempelvis detta genom att kasta en massa fulla ölburkar samt gå upp i front mot helsingborgarna. Dock blev trojanerna överkörda väldigt snabbt. Bland trojanerna ska det ha funnits folk som inte alls var ute efter bråk. Något de mer hetlevrade trojanerna i sällskapet borde ha tänkt på. Är man cirka tio man på ena sidan och cirka tio på andra, varpå den ena sidan börjar kasta ölburkar samtidigt som man vrålande går fram i en front, är det lätt hänt att den andra sidan tar det som att alla på andra sidan är med på det. Hur som helst, beklagligt att det har skett och det ber Vildarna om ursäkt för.

Efter den förkrossande förlusten mot Troja förlorar Redskins ännu en gång borta mot Tingsryd, hårfint med 6-5 efter att ha tappat ett stort överläge. Som vi sagt innan, marginalerna är inte på vår sida.

Den senaste matchen på Olympiarinken var den hemma mot Pantern, där vi förlorade med 2-0. Här hade Blackpanter gjort slut på Situation HBG och var på plats med tre man. Tre man som lät mycket för att vara så få.

I övrigt kan det sägas att repressionen emot HHC-supportrar bara ökar. I hemmamatchen mot Pantern pekades oskyldiga supportrar ut för händelsen mot Troja av en nisse som inte verkar ha alla hemma. Dessutom har det sagts att våra två avstängda har fått förlängd avstäning, detta för rena icke-händelser. Extra roligt blir det ju då en av de avstängda knappt varit på plats utanför rinken, tänk att man kan bli avstängd för att följa matcherna på internet! Dock ska vår andra avstängde ha en eloge för att han alltid står utanför arenan och gör vad han kan för att följa och stötta HHC, om inte rent praktiskt så i alla fall symboliskt. Vi sviker aldrig HHC. Vi kommer att finnas där, oavsett om vi åker ner i 2:an igen eller om vi blir kvar i 1:an. Hur långa avstängningar vi än får och hur många fantasifulla anklagelser vi än får på oss så kommer vi fortsätta göra vad vi kan för att stötta spelarna på isen. På grund av allt förtryck emot oss har stödet blivit sämre men vi ska göra vad vi kan för att återupprätta det.

Vildarna - HHC trogna sedan 2005!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0